» Статистика

Новини


Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня  відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Кожного року в ЗДО№6 Сонечко» проводяться заходи присвячені Дню людей з інвалідністю. Протягом цього тижня були проведені наступні заходи: заняття на тему: « В колі людської турботи», «Дивіться на нас як на рівних», «Я такий, як усі, бо я – Людина», "Пелюстка доброти"; ігри: «Сліпа довіра», «Шість відчуттів».

Перед педагогами стояло завдання допомогти навіть маленьким дошкільнятам зрозуміти, хто такі люди з особливими потребами, усвідомити життєві проблеми людей, які потребують особливої уваги і милосердя. Їх особливості – не перешкода для спільних ігор та симпатій. З ними можна ділити радість, спілкуватися і дружити.

         

День вшанування пам`яті жертвам голодомору

22.11.2019 в закладі дошкільної освіти №6 «Сонечко» вшанували День пам`яті жертвам голодомору.

У рамках заходів проведено заняття за картиною «Голодомор», заняття з аплікації « Виготовлення квітки незабудки» як символа пам`яті жертвам голодомору, запалення скорботної свічки та «хвилину скорботи».

    

Тиждень безпеки дорожнього руху

З 23 вересня по 27 вересня 2019 року у ЗДО №6 « Сонечко» проведено «Тиждень безпеки дорожнього руху».

Метою проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» є поліпшення якості освітньо-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганда безпечної поведінки на дорозі, здійснення профілактичної роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспорт-ного травматизму.

Під час підготовки до «Тижня безпеки дорожнього руху» проведено ряд заходів:

  • Підготовлено матеріали та оформлено стенд «Дитина і вулиця»;
  • Оформлено куточки «Безпека дитини на дорозі» у кожній віковій групі;
  • Підготовлено консультацію для педагогів «Навчання правилам дорожнього руху дошкільнят»;
  • Розроблено методичні рекомендації для вихователів про пересування з групою дітей по вулицях і дорогах під час піших переходів і екскурсій;
  • Складено план проведення Тижня безпеки дорожнього руху.

Під час «Тижня безпеки дорожнього руху» було організовано та проведено різні форми діяльності з дошкільниками, а саме:

- Заняття «Наш друг та помічник Світлофор» у гр..Метелики ;

- Бесіди у старшій групі Сонечко «Дорожні знаки» ( вих.Грабар К.В.), у різновіковій групі Метелики «Наш друг Світлофор» (вих..Берец В.Д.), у російській групі Краплинка «Що ти знаєш про дорожній рух?» (вих..Артемюк В.В.), у молодшій групі Гномики «Наш друг Світлофор» (вих..Жека Л.І.);

- Дидактичні ігри «Наша вулиця» ( вих. Грабар К.В.), «Світлофор наш добрий друг» , «Розклади картки по порядку» «Побудуємо гараж для машин» та інші;

- Сюжетно-рольові ігри «Шофери», «Їдемо на автобусі», «Подорож по місту»;

- Рухливі ігри «Кольорові автомобілі», "Червоний,жовтий,зелений», «Водії і пішоходи», «Регулювальники», «Стій! Увага! Йди»;

- Тренінгові вправи «Переведи малюка через дорогу», розбір ситуації «Червоне світло застало посеред дороги»; моделювання ситуації «Наша вулиця»;

- Перегляд розвивального мультфільму «Уроки тітоньки Сови»;

- Зустріч з патрульною поліцією міста, огляд автомобіля поліції, обладнання службового авто, уніформи копа, інтерактивні ігри.

 

«З Україною в серці»

22 серпня 2019 року до Дня Державного Прапора було проведено тематичні заняття, бесіди, заходи під назвою «З Україною в серці». Педагоги пояснили дітям символічне значення кольорів Державного Прапора України, діти слухали вірші про Україну, відгадували загадки, дізнавались інформацію про символи нашої Держави.

23 серпня 2019 року в ЗДО6 відбулося музично-спортивне свято для дошкільнят "Україна назавжди".

На святі були присутні діти всіх вікових груп,батьки, гості.
Звучав гімн України,
патріотичні пісні. Українські народні пісні, ігри - забави, хороводи, таночки, вірші сплели віночок українського дошкілля.

Свято відбулося на свіжому повітрі. Колорит барвистого літа доповнив веселий настрій учасників свята.

Завершилось свято виготовленням символічних поробок на свіжому повітрі на тему «Символи України».

Метою цих заходів було виховувати патріотичні почуття у дітей до своєї країни, символів України: прапора, герба та гімну, до національного вбрання; розвивати вміння уважно слухати музику, співати та виразно читати вірші; сприяти розвитку у дітей акторських здібностей.

      

 

» Вхід на сайт


» Пошук

» Архів записів

Бегущая строка

 

» Офіційні сайти
MONU.jpg zak.gif osv.jpg


Copyright MyCorp © 2024