» Статистика

Головна » 2023 » Січень » 13 » Правила безпеки в зимовий період
12:36
Правила безпеки в зимовий період
 
          ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД
Із метою запобігання та зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви, суттєве погіршення стану здоров’я, слід звернути увагу на наступне:
• Найбільш небезпечна крига - перша і остання. У цей час значно підвищується загроза нещасних випадків на льоду, особливо серед дітей шкільного віку, адже крига ще надзвичайно тонка, неміцна і не вітримує маси навіть маленької дитини.
• Катайтеся на ковзанах лише у перевірених та обладнаних місцях, на міцному льоду, який не має розщілень
• У жодному разі не можна виходити на тонкий лід та перевіряти його міцність ударом ноги. Не можна також стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці. Знайте, що зараз, на початку морозної погоди, небезпечною є середина водоймища, а при дії плюсової температури - прибережні ділянки.
• Забороняється виходити на недостатньо міцний лід.
• Якщо ж ви все таки опинилися у крижаній воді, а поряд нікого немає, розставте широко руки та намагайтеся утримуватися на поверхні.
• Пам’ятайте, що енергійні рухи під час перебування у воді сприяють швидкому охолодженню. Тому старайтеся без різких рухів виповзти на міцний лід у бік, звідкіля прийшли та повзти до берега, відштовхуючись ногами від краю льоду.
• Надаючи ж допомогу людині, що провалилася під лід, ні в якому разі не можна підходити до неї стоячи, потрібно наближатися лежачи, розкинувши в сторони руки та ноги, використовуючи дошки або інші предмети, які є під руками. Лежачи на одному з таких предметів, закріплених мотузкою на березі або на твердому льоду, особа, яка надає допомогу, повинна наблизитися до потерпілого на відстань, яка дозволить подати мотузку, пояс або багор. Коли поруч нічого немає, то 2-3 чоловіка лягають на лід і ланцюжком просуваються до постраждалого, утримуючи один одного за ноги, а перший подає жертві ремінь або шарф.
• Граючись снігом, треба бути дуже обережним. Кинута в людину сніжка може завдавати чималих травм. Обмерзла кригою сніжка не тільки травмуватиме людину, але й розіб’є вікно, а його відламки можуть травмувати людей, які знаходяться внизу.
• Не грайте у хокей шайбами і клюшками, які зробили самі.
• Під час сильних морозів треба слідкувати, щоб не було відмороження рук, ніг, вух. Після переохолодження потрібно негайно зайти у тепле приміщення. Окремо звертаємося до батьків: пильнуйте своїх дітей, не будьте байдужими до них, нагадуйте їм про те, як потрібно поводитись біля води під час криги, не дозволяйте їм без вашого нагляду гратися поблизу річок, ставків.
Будьте обережні! Бережіть своє життя!
 

ІНФОРМАЦІЙНА  ПАМ’ЯТКА, щодо дотримання  основних правил поведінки в умовах низьких температур
Увага! Різке похолодання сприяє переохолодженню організму та обмороженню частин тіла людей
Що таке обмороження?
Обмороження – це пошкодження будь-якої частини тіла (включно до відмирання тканин), яке виникає внаслідок впливу низьких температур оточуючого середовища. Найчастіше обмороження виникає при температурі повітря нижче – 10С-20С. При довготривалому перебуванні на відкритому повітрі, особливо за умов високої вологості та сильному вітрі, обмороження може виникнути восени та навесні при температурі повітря вище нуля.
Профілактика переохолодження та обмороження
Існує декілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді:
  • не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження;
  • не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;
  • носіть просторий одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокаючий. Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. Особливу увагу до взуття необхідно приділяти особам, в яких сильно пітніють ноги. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. Найкращий варіант – рукавички з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу;
  • у вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом;
  • не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. По-перше: метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе „прилипання” цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. По-друге, перстені на пальцях затрудняють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок;
  • використовуйте допомогу друзів. Слідкуйте за обличчям друзів, особливо за носом, вухами та щоками, звертайте увагу на зміну їх кольору, а друзі повинні слідкувати за станом вашого обличчя;
  • не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень;
  • не знімайте на морозі взуття з обморожених ніг – вони розпухнути і ви не взмозі будете знов взутися. Необхідно найшвидше потрапити до теплого приміщення;
  • якщо замерзли руки – спробуйте відігріти їх під пахвою. Повернувшись додому після довготривалої прогулянки по морозу, обов’язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, спини, вух та носа. В разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Несвоєчасне надання допомоги може призвести до гангрени та втрати кінцівки;
  • якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення – магазину, кафе, під’їзду – для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження.
Врешті-решт пам’ятайте, що найкращий спосіб вийти з неприємної ситуації – це до неї не потрапляти. Якщо ви не любите екстремальних відчуттів, то у великий мороз не виходьте з приміщення без потреби!
Перша допомога при обмороженнях
   Дії при наданні першої медичної допомоги відрізняються в залежності від ступеню обмороження, стану загального охолодження організму людини, його віку та наявних хвороб. При наданні першої допомоги необхідно припинити дію охолодження, зігріти кінцівки для відновлення кровообігу в уражених холодом тканинах із метою попередження розвитку інфекційних ускладнень. У першу чергу слід направити постраждалого до найближчого теплого приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг, шкарпетки та рукавички. Одночасно з проведенням заходів першої черги треба викликати швидку медичну допомогу для проведення кваліфікованих заходів щодо рятування постраждалого. При обмороженні І ступеню, ділянки тіла, що охолоджені, необхідно зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням тканиною з вовни, диханням, а потім накласти ватно-марлеву пов’язку.
   При обмороженні II-IV ступеню швидке зігрівання, масаж або розтирання не робіть. Слід накласти на уражену поверхню теплоізолюючу пов’язку (шар марлі, товстий шар вати, знов шар марлі, а зверху клейонку або прогумовану тканину). Уражені кінцівки зафіксуйте за допомогою підручних засобів (шматок дошки або фанери, щільний картон), які накладаються та фіксуються зверху пов’язки. Для теплоізоляції можна використовувати ватники, куфайки, вовняну тканину тощо. Ураженим дають пити теплу рідину, гарячу їжу, невелику кількість алкоголю, таблетку аспірину або анальгіну, по 2 таблетки „Но-шпи” або папаверину. Не потрібно розтирати уражених снігом, тому що кровоносні судини верхніх та нижніх кінцівок можуть постраждати. Не можна застосовувати швидке зігрівання обморожених кінцівок біля багаття, безконтрольно застосовувати грілки та інші джерела тепла, тому що це погіршує перебіг обмороження. Не рекомендується, як неефективний, варіант першої допомоги – застосування олій та жирів, розтирання кінцівок спиртом при глибокому обмороженні. При загальному охолодженні організму людини легкого ступеню достатньо ефективним методом лікування є зігрівання постраждалого в теплій ванній при початкової температурі води 240 С, поступово температуру води збільшують до нормальної температури тіла людини. В разі наявності у постраждалого середнього або важкого ступеню охолодження, з порушенням дихання та кровообігу, людину необхідно швидко відвезти до лікувального закладу.

 
Переглядів: 606 | Додав: dnz6kap20 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 271 2 3 »
27 Ivara_upmt  
0
купить бахилы <a href=http://bahily-optom-ms.ru/>http://bahily-optom-ms.ru/</a> .

26 Ivara_xxmt  
0
бахилы купить <a href=https://baxili-msk1.ru/>https://baxili-msk1.ru/</a> .

25 Ivara_aimt  
0
купить бахилы оптом <a href=https://baxili-msk1.ru/>https://baxili-msk1.ru/</a> .

24 Kyri_mxki  
0
бахилы <a href=https://baxili-mos1.ru/>https://baxili-mos1.ru/</a> .

23 Ivara_cqmt  
0
бахилы цена оптом <a href=https://baxili-msk1.ru/>https://baxili-msk1.ru/</a> .

22 Xend_tqKn  
0
Защитите обувь с помощью бахил
бахилы медицинские цена <a href=http://bahily-optom-ms.ru/>http://bahily-optom-ms.ru/</a>.

21 Shelbi_fnml  
0
Купить - низкие цены на сайте!
Лента от производителя: лучшие цены только у нас!
Качественный для упаковки по выгодным ценам - оформите заказ прямо сейчас!
Купите ленту для упаковки и исключите неудобства с сложными герметизирующими материалами!
Скотч для упаковки - это необходимый инструмент в любом офисе, доме или на предприятии. Покупайте у нас!
Уже заканчивается для упаковки - только у нас!
Лента для упаковки - это ваш помощник при переезде или отправке посылок.
Купить для упаковки в нашем интернет-магазине легко и удобно!
Скотч для упаковки от оптового поставщика - выбирайте количества и делайте заказ прямо сейчас!
Выгодно купить - большой выбор и специальные предложения на нашем сайте!
Лента для упаковки надежная - лучший выбор в нашем интернет-магазине!
Лента для упаковки от надежного производителя - заказывайте прямо сейчас!
Лента для упаковки надежный помощник на работе или дома - покупайте у нас!
Оформите заказ на ленту для упаковки со скидками - получайте бонусы для постоянных покупателей!
Лента для упаковки - лучший выбор для быстрого упаковывания посылок и грузов! Заказывайте у нас!
Покупайте скотч для упаковки в розницу и получайте большие скидки на заказы!
У нас скотча для упаковки на любой вкус и цвет!
скотч для упаковки и искорените о проблемах с герметизацией и креплением упаковки!
прозрачный - покупайте к вам домой или в офис!
скотч лента купить <a href=http://skotch-opt-mos.ru/>http://skotch-opt-mos.ru/</a>.

20 Shel_xtml  
0
Найти - низкие цены на сайте!
прозрачный от производителя: широкий выбор только у нас!
Качественный лента по выгодным ценам - оформите заказ прямо сейчас!
Купите ленту для упаковки и забудьте о сложными герметизирующими материалами!
Скотч для упаковки - это доступный материал в любом офисе, доме или на предприятии. Оформляйте заказ у нас!
Уже заканчивается для герметизации - только у нас!
Скотч для упаковки - это надежный товар при переезде или отправке посылок.
скотч для упаковки в нашем интернет-магазине легко и быстро!
Скотч для упаковки от оптового поставщика - выбирайте количества и делайте заказ прямо сейчас!
Купить - большой выбор и постоянные акции на нашем сайте!
Скотч для упаковки прочная - лучший выбор в нашем интернет-магазине!
Скотч для упаковки от надежного производителя - заказывайте прямо сейчас!
Скотч для упаковки надежный помощник на работе или дома - покупайте у нас!
Оформите заказ на ленту для упаковки по выгодным ценам - получайте бонусы для постоянных покупателей!
Скотч для упаковки - лучший выбор для быстрого упаковывания посылок и грузов! Заказывайте у нас!
Покупайте скотч для упаковки в розницу и получайте самые низкие цены на заказы!
У нас огромный выбор для упаковки на любой вкус и цвет!
Оформите для упаковки и забудьте о проблемах с герметизацией и креплением упаковки!
твердый - покупайте к вам домой или в офис!
клейкая лента купить в москве <a href=https://skotch-kupit-ms.ru/>https://skotch-kupit-ms.ru/</a>.

19 Ziz_jmEn  
0
Инновационные пакеты для медицинских отходов
медицинский мешок <a href=https://paketydlyamedicinskihothodovms.ru/>https://paketydlyamedicinskihothodovms.ru/</a>.

18 Xter_wjKn  
0
Купите бахилы для чистой обуви прямо сейчас
сколько стоят бахилы <a href=https://bahily-kupit.ru/>https://bahily-kupit.ru/</a>.

1-10 11-20 21-27
Ім`я *:
Email *:
Код *:
» Вхід на сайт


» Пошук

» Архів записів

Бегущая строка

 

» Офіційні сайти
MONU.jpg zak.gif osv.jpg


Copyright MyCorp © 2024